Op zoek naar een opvangplekje? Kijk op onze gastoudermarkt!

Organisatie

Marijke MandjesAchter de schermen van Gastouderbureau Kinderzaken vind je Marijke Mandjes. Gastouderbureau Kinderzaken is door mij gestart omdat ik het werken met mensen en kinderen bijzonder vind. Zelf ben ik gediplomeerd Kinderleidster. Als leidster in een kinderdagverblijf heb ik dan ook veel met kinderen gewerkt. In de afgelopen jaren heb ik ook veel mensen begeleid in het werk.

Als een ‘mensen mens’ sta ik voor kinderopvang die menselijke waarden combineert met goede kwaliteit waarbij het geestelijke en lichamelijke welzijn van kind en ouders voorop staat. Ik vind het belangrijk om op deze wijze een bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren.

Door als gastouderbureau kwaliteit en vertrouwen te bieden in de kinderopvang kan ik bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen terwijl de ouders met een gerust hart hun dagelijkse werkzaamheden verrichten. Elk kind heeft behoefte aan persoonlijke aandacht, warmte, gezelligheid en flexibiliteit. Dat is wat een goede gastouderopvang moet bieden.

Veel ouders weten niet dat voor de opvang van kinderen een subsidie voor de kinderopvang door het Rijk wordt gegeven de zogenaamde Kinderopvangtoeslag. Waarom die ‘Kinderopvangtoeslag’? De overheid stimuleert daarmee dat jonge ouders meer gaan werken. Om ervoor in aanmerking te komen moeten ouders (vraagouders) en gastouders ingeschreven staan bij een geregistreerd en erkend gastouderbureau. En dat is Gastouderbureau Kinderzaken.

Wij vinden dat bemiddeling en begeleiding van gastouderopvang helder, betaalbaar en kwalitatief goed moet zijn. Dit bereiken wij door persoonlijk contact, door het geven van uitgebreide informatie mondeling of via internet en e-mail en door een goede bedrijfsvoering. Tevens hebben we voor het geven van cursussen, het eventueel begeleiden van ouders met vragen, het opstellen en beheren van veiligheidsplannen, gezondheidsplannen en pedagogische beleidsplannen een verpleegkundige en een psychologe aan ons verbonden. Wilt u ons pedagogisch beleidsplan inzien, neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten over de gastouderopvang en kinderopvangtoeslag kijk dan verder op onze website.

Aan gastouderbureaus worden strenge eisen gesteld. Meer informatie hierover kunt u lezen in de brochure Eisen aan gastouderbureaus in 2010 maar ook de Practische Handleiding Gastouderopvang geeft u veel informatie. Gastouderbureau Haaglanden is geregistreerd in het landelijk register en voldoet volledig aan de strengste eisen.

WebTwister